Jednodnevno splavarenje Limom

Splavarenje počinje od Kumanice koja se nalazi na samoj administrativnoj granici izmedju Srbije i Crne Gore. U neposrednoj blizini startnog mesta za splavarenje u Kumanici nalazi se istoimeni manastir Kumanica. U narodu je rasprostranjeno mišljenje da manastir poseduje isceliteljske moći, pre izvesnog vremena je objavljena knjiga: Sva Čuda Gregorija Kumaničkog. Svim posetiocima raftinga preporučujemo da obiđu manastir. Prilikom priprema za splavarenje, svaki učesnik splavarenja dobija neophodnu opremu za splavarenje koja se sastoji od: neoprenskih čizmi ili patika, neoprenskog odela, obaveznog prsluka (samospasa) i kacige. Posle kratkog upoznavanja sa osnovnim pravilima splavarenja kreće se na splavarenje u dužini od oko 20 km, sa iskusnim skiperima (vozači čamaca).

U zavisnosti od vodostaja splavarenje traje od 2 do 4 sata. Moguće je kupanje i body raft (spuštanje niz brzake u pojasevima) na pojedinim deonicama Lima. U okviru ovog splavarenja prolazi se kroz veličanstvenu Kumaničku klisuru koju je Lim vekovima dubio. Proćićete kroz predivne bukove poput Kumaničkog, Ćamilovog, Picina stena itd. gde je priroda izvajala prava remek dela. Na ovoj deonici vam se pruža i izuzetna prilika da pokažete veslačke sposobnosti i uveslate čamac u malu špilju. Ovo splavarenje se završava “ringišpilom” u neposrednoj blizini Brodareva gde se i završava ovaj aranžman.U neposrednoj blizini Brodareva nalazi se još jedan manastir, Davidovica koji fakultativno možete obići. Za njega predanje kaže da su tu posle Kosovskog boja donete i sahranjene glave braće Jugovića.

Cena ovog aražmana je 3500 dinara po osobi

U cenu usluga su uračunate:

U cenu usluga splavarenja nije uračunato:

Napomene:

Uslovi plaćanja:
Avans se plaća u iznosu od 50% od ukupne cene aranžmana, a ostatak iznosa mora da bude isplacen 15 dana pred polazak. Za grupe veće od 15 osoba postoji mogucnost placanja na tri rate.

Kontakt osobe Dragoljub 064 156 97 63 i Jasmina 064 911 64 68