Kajak

Pored planinarenja i splavarenja – raftinga vožnji, iznajmljivanje kajaka je najmlađa delatnost, nastala kao posledica raftinga jer 50% opreme koju koristimo na raftingu koristimo i na kajakingu, osim što se umesto raft čamaca koristimo kajake trosede dužine 380 cm, ali ih koristimo kao dvosede.

Kajaking upražnjavamo 80% na Uvcu, jer vožnja Uvačkim meandrima u individualnim plovilima i samostalnim kreiranjem svog ’’putešestvija’’ je jedinstven osećaj spajanja neopisive tišine, prirodnog okruženja i veličanstvenog neba ukrašenog beloglavim supovima.

U zavisnosti od želje možete koristiti vožnju kajacima sa starta od Markove ravni (opština Sjenica) pa sve do ledene pećine i nazad, uz mogućnost pravljenja pauze i pešačkom stazom popeti se do vidikovca Molitva odakle se pruža veličanstven pogled na Uvačke meandre .

Pored kajakinga na Uvcu organizujemo i vožnju kajacima na Moravi, u Ovčarsko Kablarskoj klisuri gde vožnjom čamcima uživamo u pejzažima koje je Morava urezala između Ovčara i Kablara.